Op donderdag 18 april vindt het symposium over duurzaamheid in het MBO-zorgonderwijs plaats. Dit event is bedoeld voor docenten en directie van zorgopleidingen in het MBO. 

Duurzaamheid in de zorgopleidingen: hoe doen we dat? Hoe bereiden we onze studenten voor op de zorg van de toekomst? Laat je inspireren op deze dag door sprekers met kennis van zaken, hoor hoe studenten van het Regiocollege een praktische opdracht hebben ingevuld. Laat je tijdens de workshops uitdagen om duurzaamheid in je eigen (zorg)opleiding vorm te geven. Aan het eind van de dag en tijdens de inspirerende rondleiding door het Meander Medisch centrum heb je bovendien de mogelijkheid om te netwerken.

Cathy van Beek is de keynote spreker, zij is kwartiermaker duurzame zorg en speelt een kernrol bij Green Deal Zorg. Zij geeft aan dat de zorg een van de grootste vervuilers is en dat we de ernst hiervan in moeten zien. Maar vooral ook de lol gaan ervaren om dingen anders en groener aan te pakken.

Locatie: Meander Medisch Centrum Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort
Toegang: gratis

Programma

10.30  Inloop rondleiding
11.00  Rondleiding I door het ziekenhuis
12.00  Lunch 
12.30  Inloop symposium
13.00  Opening 
13.05  Keynote Cathy van Beek

13.35  Presentatie door Stef Bots - milieucoördinator van het Meader Medich Centrum
13.55  Presentatie door Rob de Vrind - Wat bestaat er al aan lesmateriaal op dit gebied 
14.10  Presentatie door REGIOcollege te Zaandam – Een mooi voorbeeld van hoe de studenten aan de slag zijn gegaan met duurzaamheid in de zorg.

14.30  Pauze 
14.45  In groepen bespreken hoe duurzaamheid kan landen in het MBO-onderwijs voor Verpleging en Verzorging.

15.45 Wrap up
16.00 Borrel of Rondleiding II 
17.00 Einde
 

Kijk hier voor meer informatie

Aanmelden: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef dan ook aan of u deel wilt nemen aan een rondleiding (11:00 of 16:00).