Wil jij samen met de kinderen van jouw kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? Vanaf nu is de subsidieregeling geopend die je kunt gebruiken voor voeding-gerelateerde activiteiten met de kinderen.

Kinderopvangprofessionals die zijn opgeleid tot coach voor Gezonde Kinderopvang kunnen een subsidie van maximaal €500 aanvragen. Deze subsidieregeling loopt tot 2020. Je kunt deze gebruiken voor bijvoorbeeld spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, lesmaterialen of het inhuren van een gastdocent. De makelaar Jong Leren Eten in jouw regio kan meedenken over geschikte activiteiten in de buurt. Ga naar www.eengezondestart.nl/subsidie en vraag de subsidie aan!

Nog geen coach?
Als je nog geen coach bent, kan je deelnemen aan de train-de-trainercursussen ‘Een Gezonde Start’. Tijdens deze cursus leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.eengezondestart.nl en meld je aan!

Bron: https://www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten-voor-kinderopvang