Werk jij bij een centrale dienst van een ROC of AOC en wil je werken aan duurzaamheid? Wil je weten hoe jullie duurzaamheid nóg beter kunnen integreren? Met SustainaBul MBO helpen we elkaar verder!

Wie we zijn
SustainaBul MBO stimuleert duurzaamheid in het middelbaar beroepsonderwijs. Dit is een project vanuit Coöperatie Leren voor Morgen, die zich inzet om duurzaamheid in het onderwijs te verankeren - structureel en op alle niveaus. SustainaBul MBO is geïnspireerd op de SustainaBul voor het Hoger onderwijs, dat al meerdere jaren succesvol georganiseerd wordt door Studenten voor Morgen.

Het belang van MBO’ers
In Nederland volgen meer dan een half miljoen studenten een MBO-opleiding. Dat is bijna 40% van alle studenten in Nederland. Zij zijn de duurzame doeners van de Nederlandse economie. Ondanks de inzet van het keuzedeel ‘duurzaamheid in beroep’ tellen de inspanningen in het MBO nog niet op tot een structurele voorbereiding op een duurzame toekomst.
Het is van belang dat verduurzaming samenkomt in een integrale benadering. Zodat duurzaam denken en doen in het DNA van het MBO komt. Dit is niet alleen onmisbaar voor het onderwijs zelf, maar ook voor de aansluiting met de praktijk. Er is een extra impuls nodig om besturen, directies, onderwijspersoneel en studenten op stoom te helpen.

Zet stappen vooruit met SustainaBul MBO
ROC/AOC’s worden via de SustainaBul MBO gevraagd om middels een digitale zelfscan hun eigen onderwijs, praktijk en bedrijfsvoering kritisch tegen het licht te houden. De bewijstukken worden met elkaar gedeeld, zodat er ook van en met elkaar geleerd kan worden. Samen brengen we zo de duurzame ontwikkeling in het MBO verder. Als laatste stap worden de antwoorden door de deelnemers zelf in een ranglijst geplaatst. Het proces wordt daarna feestelijk afgesloten met de uitreiking van de SustainaBul op 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid van het Onderwijs!

De voordelen
Wil je dat jouw MBO-instelling zich actief inzet voor duurzame ontwikkeling en de SDG’s? Door mee te doen met de SustainaBul MBO:
- krijg je op strategisch niveau inzicht in de mate waarin je instelling hier al mee bezig is,
- word je instelling op de kaart gezet als duurzame instelling,
- kun je je door de ranking vergelijken met andere instellingen,
- inspireren ROC’s en AOC’s elkaar
- en krijg je concrete handvaten aangeboden om je hierop verder te ontwikkelen.

Meld je nu aan!
Aanmelden kan nu via http://mbo.sustainabul.com en/of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.