Op 1 september zijn vijftig studententeams gestart met de MBO Challenge Voedselverspilling. Het komende half jaar werken zij aan voedselverspillingsvraagstukken en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling.

Zij doen dit in samenwerking met het bedrijfsleven en diverse instellingen. De studenten gaan aan de slag bij o.a. voedingsproducenten, cateraars en supermarkten en denken na over bijvoorbeeld logistieke oplossingen, innovatieve productontwikkeling en marketingstrategieën.

De teams zijn verspreid over heel Nederland en afkomstig van diverse mbo-opleidingen die iets met voedsel te maken hebben: van Tuinbouw, Kok en Food tot Horeca, Marketing en Logistiek. De cases zijn zeer divers en de verwachting is dan ook dat de studenten met verrassende resultaten komen.

Dit zijn de beroepen van morgen!
Margot Tacken, docent van het team Lentiz Life College en ook aangesloten bij de Food Innovation Academy, is erg enthousiast: “Ons team bestaat uit negen mbo studenten uit het derde jaar van de opleiding voeding en technologie. Wij doen de challenge ‘productontwikkeling in de reststromen’ in samenwerking met Duijvestijn Tomaten. De studenten krijgen door de challenge een bredere blik op de foodsector. Dit zijn de beroepen van morgen!”

Genomineerd
De challenge is ook opgevallen bij Duurzame Dinsdag en was één van de genomineerden van de 522 inzendingen.

Eindevent
De studenten pitchen in een filmpje hun idee en de oplossing voor de problematiek. De origineelste inzending, of de innovatie die de meeste impact heeft op het verspillingsvraagstuk zal uiteindelijk beloond worden op 30 januari tijden het eindevent bij de Verspillingsfabriek in Veghel. Een zeer deskundige jury beoordeelt de films.

De challenge is een initiatief van Katapult, Clusius College, NH Food en DOON, in opdracht van Leren voor Morgen, Jong Leren Eten en de Provincie Noord-Holland. Groen Kennisnet, Stichting Samen tegen Voedselverspilling en de Rabobank zijn partners in het project.

Voor vragen mail Nancy Boterblom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar de website

Bron: persbericht