Het Alfa-college in Hoogeveen gaat als eerste Nederlandse onderwijsinstelling gebruik maken van Madaster Educatie. Het programma, dat speciaal voor onderwijsdoeleinden is ontwikkeld, helpt studenten om aan de slag te gaan met circulariteit. 

Madaster Educatie

Madaster is het kadaster voor materialen. Je kunt het zien als een bibliotheek en generator voor materialenpaspoorten. Met een materialenpaspoort worden geregistreerde materialen niet meer “zomaar” als afval bestempeld, maar kunnen ze makkelijker een nieuwe bestemming krijgen. Voor het onderwijs heeft Madaster een platform ontwikkeld dat speciaal voor studenten is.

Strategische keuze

Begin april werd bekend dat het Alfa-college in Hoogeveen als eerste Nederlandse school gebruik gaat maken van Madaster Educatie. De MBO-studenten van het college kunnen met het educatieplatform bestaande gebouwen toetsen op hoe circulair ze zijn. Door de tool te gebruiken in het lesprogramma, worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. De studenten kunnen bijvoorbeeld hun eigen ontwerpen testen op circulariteit of een materialenpaspoort genereren van bestaande gebouwen.

 

Dit artikel is bedoeld om te inspireren en is gebaseerd op het artikel van Cirkelstad. Madaster Educatie is een tool om praktijk en theorie te verbinden. Heb je zelf ook een inspirerend voorbeeld dat je wilt delen met anderen? Neem dan contact met ons op via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten over Madaster Educatie? Kijk dan op de website van Madaster.