Een groep leerlingen uit Utrecht is afgelopen week aan de slag gegaan met de verduurzaming van FC Utrecht. De jongeren kregen als praktische opdracht: bedenk een pr-campagne rondom duurzaamheid gericht op supporters van de club. Het programma is ontwikkeld door LAB18, onderwijsinnovatielab voor duurzame ontwikkeling.

In het spelershome van FC Utrecht presenteerden de leerlingen in twee teams hun campagne-idee. De ideeën werden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Frans van Seumeren (eigenaar FC Utrecht), Nynke Bakker (manager FC Utrecht maatschappelijk) en Teun den Hartog (voorzitter supportersvereniging). 

Het eerste team wil supporters stimuleren om met de fiets naar wedstrijden te komen. Ze bedachten een pop-up fietsenstalling waar je door het parkeren van je fiets meedoet aan een loterij met leuke prijzen. Het tweede team, de uiteindelijke winnaar, heeft nagedacht over afval. Hun idee: in het stadion plastic en kartonnen bekertjes scheiden, deze verkopen aan bedrijven en dit geld gebruiken voor maatschappelijke projecten.

Het programma is een mooi voorbeeld van hoe het onderwijs kan samenwerken met bedrijven en organisaties om leren voor duurzame ontwikkeling mogelijk te maken. Lees hier meer over LAB18, georganiseerd door O3-Effect.