Op vrijdag 16 maart a.s. is de landelijke Kinderklimaattop. Kinderen uit heel Nederland komen samen in het Watermuseum in Arnhem om te discussiëren over oplossingen voor klimaatverandering onder leiding van de dagvoorzitter Pepijn Gunneweg (presentator BZTshow). Een selectie van kinderen presenteert hun eigen praktische, innovatieve ideeën om CO2-uitstoot tegen te gaan en om te gaan met klimaatverandering.  

Mwinnaar klimaattopaken jouw leerlingen ook deel uit van deze jonge, vooraanstaande klimaathelden?  Per klas mogen 4 leerlingen uit groep 7 en 8 worden aangemeld. Hebben de kinderen een goed idee om minder CO2 uit te stoten? Stuur deze dan mee met de aanmelding. Uit alle inzendingen worden 10 ideeën gekozen die op 16 maart gepresenteerd mogen worden aan de jury. De winnaar ontvangt de Philip de Roo prijs!

Stuur het groene idee van de kinderen, in de vorm van een bouwpakket, foto, filmpje, tekening, etc, via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Klimaatverbond Nederland. t.a.v. Groene Voetstappenteam, Arthur van Schendelstraat 500, 3511 MH Utrecht. Uit de inzendingen worden de beste ideeën gekozen om op de landelijke Kinderklimaattop mee te dingen naar de Philip de Roo prijs.

Geef de kinderen op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met voor- en achternaam, leeftijd en een e-mailadres (van een begeleider). Plus naam en adresgegevens school.

Maximaal 4 kinderen per klas
Opgeven vóór 9 februari

Wat: landelijke Kinderklimaattop
Waar: Watermuseum Arnhem
Wanneer: 16 maart 2018
Hoe laat: 9.30 – 15.00 uur
Voor wie: Kinderen uit groep 7 en 8

De Kinderklimaattop wordt georganiseerd door Klimaatverbond Nederland i.s.m. WaterSpaarders en de Missing Chapter Foundation, in het kader van het Groene Voetstappen programma.

 kinderklimaattoplogo