Hoe slim gaat jouw school om met energie? Worden de lichten en de computers altijd uitgedaan? Jij kan ervoor zorgen dat dit goed gebeurt. Met gedragsverandering kan je al 15% aan energie besparen. De aanmeldingen voor de Energy Challenges zijn geopend! Jongeren staan hierin centraal, zij gaan op onderzoek uit en voeren campagne om de school te verduurzamen.

Leerlingen worden tijdens de Energy Challenges uitgedaagd om hun school te verduurzamen. Het doel is om de energierekening te verlagen. Door de Energy Challenge worden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zich bewust van de invloed van hun gedrag op het energieverbruik. Daarnaast leren ze over het samenspel tussen energie, techniek, en duurzaamheid.

Tot nu toe hebben 170 scholen deelgenomen aan de Energy Challenges, waar volgens hun website al meer dan 2040 ton CO2 is bespaard. De Energy Challenges bestaat uit een techniek- en campagne periode, waarbij de campagne periode een grote kick-off en een finale kent.

Tijdens de campagne bedenken de leerlingen creatieve manieren om het energieverbruik te reduceren. Tijdens de finale komen de vertegenwoordigers van de deelnemende scholen bij elkaar om hun campagne te presenteren, en worden natuurlijk de beste campagnes beloond. Het gaat hier echter niet alleen om de winnaar, maar ook om het leren van elkaars initiatieven en campagnes.

Om de kick-off en de finale zo leuk en leerzaam mogelijk te maken voor alle deelnemende scholen is er voor de provincie Utrecht een crowdfunding campagne gestart. Volgens de organisatoren is het belangrijk dat de leerlingen van elkaar zien dat ze bezig zijn met duurzaamheid, omdat dit motiverend werkt. Doneren kan hier!


Meer informatie en aanmelding

Bron afbeelding: https://www.energychallenges.nl/