Als er over klimaatverandering wordt gepraat, hoor je vaak de term ‘plastic soep’. Maar wat is die soep nou eigenlijk? Hoe is dit probleem ontstaan? En nog belangrijker; wat kunnen we er tegen doen? Universiteit Utrecht heeft een duidelijke website gemaakt waar je het antwoord op al deze vragen kan vinden! Dat is handig als je een spreekbeurt of werkstuk over de plastic soep wil maken.

Op de website vind je alles wat je over plastic zou willen weten. Er is informatie over verschillende soorten plastic. Ook leer je er over microplastics en hoe deze kleine deeltjes ontstaan. Met een paar simpele tips kan je ook aan de slag om jouw bijdrage aan de plastic problemen te verminderen. Zo kan je met een app op zoek naar stukken plastic in foto’s van de zeebodem. Door aan te klikken waar jij het plastic ziet, help je wetenschappers met hun onderzoek.

Weetjes

Op de website vindt je veel interessante feiten over de plastic soep. Wist je bijvoorbeeld dat 40 procent van de plastic voorwerpen gemaakt is om maar één keer gebruikt te worden? En bioplastic is schadelijker voor het milieu dan het klinkt. Inmiddels gebruiken we zo veel plastic, dat sommige mensen zelfs zeggen dat we in het plastic tijdperk leven.

Alles over de plastic soep

Bron artikel en afbeelding: Plastic Soep