Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Fawaka Ondernemersschool

Bij Fawaka Ondernemersschool leren kinderen duurzaam ondernemen; dat is ondernemen met oog voor mens en wereld. Ondernemen is een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen. Een mooie manier om een duurzamere samenleving te maken, omdat het niet alleen over praten, maar ook over doen gaat.

De Ondernemersschool focust zich op kinderen die beperkt toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s. Want álle kinderen moeten mee kunnen doen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren.

In het lesprogramma BuurtBizKids verkennen kinderen hun eigen wijk en gaan ze op zoek naar iets wat beter kan. Ligt er bijvoorbeeld veel afval in de speeltuin? Of is er niet genoeg te doen in de buurt? Als echte ondernemers bedenken ze hiervoor oplossingen. Experts leren de kinderen alles over sociaal ondernemen en het maken van een bedrijfsplan. Uiteindelijk presenteren ze hun plannen tijdens de Impact Markt aan de gemeente en de buurt. Door de BuurtBizKids worden de wijk én de buurtbewoners geholpen!

Nu heeft de Ondernemersschool een pitch gewonnen, waardoor er subsidie is om te starten met pilots in Amsterdam. Hierdoor wordt het programma voor een sterk gereduceerd tarief aangeboden! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Meld je school snel aan, door te ons te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma kan aangeboden worden als naschools-, binnenschools- of vakantieprogramma.

Fawaka Ondernemersschool

Bron afbeelding: Fawaka Ondernemersschool