Op 25 januari kwamen honderden enthousiaste leerlingen bijeen, die allemaal mee gaan doen aan de Energy Challenges campagne van dit jaar. Tijdens de campagne worden de leerlingen ‘eigenaar’ van de energierekening van de school en zullen slimme acties bedenken om deze omlaag te krijgen.

Kijk hier het filmpje voor een impressie van deze startbijeenkomst. Er waren diverse workshops: toekomststoel, Morgenland Film, show van MAD Science en de Energy Challenges Rap.

Toekomststoel

Bij de workshop toekomststoel werden houten stoelen geverfd. Deze stoelen moeten de toekomst voorstellen. Verschillende bedrijven, zoals de Gasunie, New Energy Coalition en Gemeente Groningen, kochten de stoelen om deze aan de vergadertafel te zetten. De achterliggende gedachte is dat iemand tijdens een vergadering op deze toekomststoel zit en er bij elk vergaderpunt ook aan de toekomstige generaties wordt gedacht.

Morgenland

De film Morgenland gaat over de energietransitie en laat geanimeerd zien wat wij kunnen doen om de samenleving te verduurzamen. Daarnaast maakten de leerlingen tijdens deze workshop kennis met de Razende Reporter, die gedurende de campagne een aantal keer langskomt bij hun op school!

Mad Science

Tijdens de show van Mad Science maakten de leerlingen op een speelse manier kennis met energie. Een aantal leerlingen mocht hun handen op een grote bol leggen, waarna de professor er stroom op zette, hierdoor vlogen de lange haren de lucht in.

Rappen

Ook dit jaar heeft rapper Jelmer van Oost Wanted de leerlingen de Energy Challenges Rap geleerd. “Ga besparen man!” galmde het door de hallen van de Hanzeplaza.

Als de leerlingen zich net zo gaan uitsloven tijdens de campagne, als tijdens deze startbijeenkomst, dan gaan er grote resultaten behaald worden!

Bron: persbericht door Energy Challenges