Docenten zijn druk met lessen op afstand. Dit vraagt veel van hen én van de ouders die de begeleiding op sommige momenten overnemen. Om het hen makkelijker te maken, heeft het milieuprogramma van de Verenigde Naties - UNEP - een digitaal lesprogramma over milieu, natuur en duurzaamheid ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 en 18. 

Introducing Earth School

Announcing the launch of Earth School, a 30 day interactive adventure for students around the world to celebrate, explore, and connect with nature. Get start...

30 dagen lang Earth School

UNEP ontwikkelde het lesprogramma Earth School samen met TED-Ed, de educatie-tak van TEDx. In 30 dagen leren kinderen over de aarde en duurzaamheid – en over hoe wij de aarde gebruiken. Met videomateriaal en een quiz, legt elke aflevering een link met dingen die kinderen herkennen. Zo  is één van de opdrachten om uit zoeken welke materialen er in een smartphone zitten en gaat een andere les over het water dat we drinken.  De afleveringen staan hier online; tot en met 5 juni komt er elke werkdag een nieuwe aflevering bij. De 30 dagen zijn niet zomaar gekozen: de eerste aflevering kwam uit op Earth Day (22 april) en de laatste aflevering komt online op World Environment Day (5 juni). 

Waarom nu?

Volgens UNEP kunnen momenteel 1,5 miljard kinderen niet naar school. UNEP en TED-Ed hebben het lesprogramma speciaal ontwikkeld om het makkelijker te maken om vanuit huis meer te ontdekken over de natuur en duurzaam gebruik van de aarde. Het lesmateriaal is samengesteld met hulp van meer dan 30 organisaties, zoals onder andere het Wereld Natuur Fonds, National Geographic en de BBC. Met het bundelen van hun kennis in één lesprogramma, biedt Earth School één platform voor al deze verschillende informatie.

Wil je meer weten over thuis lesgeven? Lees hier ons eerdere blog vol tips daarover!