“Draag bij aan een mooie toekomst voor onze kleinkinderen.” Dat is waar Grootouders voor het Klimaat voor staat. Iedere eerste en derde donderdag van de maand demonstreren ze in Den Haag voor betere klimaatwetgeving. Afgelopen donderdag was Leren voor Morgen erbij!

Voor de Tweede Kamer stonden we met professionele borden met daarop foto’s van kleinkinderen. We gingen met elkaar in gesprek over het onderwijs, bijvoorbeeld over de plaats van duurzaamheid in het curriculum en in lesboeken.

Tijdens de pleinbijeenkomsten wordt altijd informatie met elkaar gedeeld, maar de Grootouders willen zeker ook aandacht vragen voor hun missie. In een rij, tegenover de ingang van de Tweede Kamer, scandeerden ze “wij zijn bezorgd!” en zongen ze hun Klimaatlied.

Teken voor een groen thema voor de kinderboekenweek!
De Grootouders lezen graag voor aan kinderen uit leuke boeken over klimaatverandering, bijvoorbeeld op scholen of in buurthuizen. Nu zijn ze een actie gestart om het thema van de volgende Kinderboekenweek ‘Moeder Aarde’ te maken. Dat zou een groot bereik hebben, omdat er jaarlijks kinderboeken verschijnen in het thema van de Kinderboekenweek. Ook scholen gebruiken het thema vaak in hun lessen.

Wil je dit initiatief steunen? Lees hier de aanbeveling en teken!

Driejarig jubileum op 5 december
Op 5 december bestaat Grootouders voor het Klimaat drie jaar. Zoals gebruikelijk zullen ze bijeenkomen op het Plein in Den Haag. Iedereen is welkom, dus sluit vooral aan tijdens deze feestelijke editie!