De allereerste Nationale Klimaatweek startte op 28 oktober, de dag dat de Minister van economische zaken en klimaat de Tweede Kamer inlichtte over de voortgang van het Klimaatakkoord. Aankomende week wordt er in verschillende plekken in Nederland extra aandacht besteed aan de klimaatdoelen van 2030. We hebben de leukste onderwijs activiteiten voor je op een rijtje gezet: 

 

Ijsberen challenge

Door klimaatverandering wordt de Noordpool steeds warmer. Dat is voor ijsberen met hun dikke vacht niet fijn. Als wij in huis letten op de warmte, zorgen we ervoor dat het ijs op de Noordpool niet teveel smelt. Om de ijsberen koel te houden op de Noordpool, houden wij de verwarming hier laag. Heb je het koud? Dan kun je een extra trui aandoen! Of 2, of 3, of 5… Maak hier een filmpje of foto van en deel deze op je social media. Bij deze challenge zit ook een lespakket zodat de hele klas mee kan doen.

Wanneer: 1 november t/m 28 februari

Waar: online

 

Hackaton Circulair

Doe mee aan de hackathon om de circulaire bouw en de energietransitie te versnellen. Studentengroepen buigen zich volgens de Design Thinking Methode over uitdagende ontwerpopdracht van Bouwend Nederland. Studenten maken een indrukwekkend plan en presenteren dat aan het einde van de dag aan de jury. Voor de 3 winnende teams worden mooie prijzen ter beschikking gesteld.

Wanneer: 3 november

Waar: Technova College 

 

Natuurwerkdag

Speciaal voor leerlingen van basisscholen worden er deze dag klussen georganiseerd op de Natuurwerkdag om kinderen te laten ervaren hoe het is om buiten bezig te zijn in de natuur.  De leerlingen gaan aan de slag met het thema biodiversiteit, door zich in te zetten voor de leefomgeving van planten en dieren. Ook is er een speciaal lespakket ontwikkeld met informatiebladen en leuke opdrachten.  

Wanneer: 5 november

Waar: Landelijk

 

Theaterstuk: het elfje en het troepmonster

In het Krimpenerwaard College kunnen kinderen van 14.00 tot 15.00 uur het theaterstuk ‘Het Elfje en het Troepmonster’ zien. Els danst in het bos, zoals altijd. Maar opeens regent het afval op haar hoofd. Heeft het Troepmonster hier iets mee te maken? Na de voorstelling kunnen kinderen deelnemen aan de workshop ‘Kunst met afval’ van kunstenares Nora van Krimpen.

Wanneer: 6 november

Waar: Krimpernerwaard College, Krimpen aan den Ijssel

 

Jeugdjournaal klimaatspecial

Kijk alleen of gezellig samen met je hele klas naar de klimaatspecial van het Jeugdjournaal. Deze uitzending is ter eren van de nationale Klimaatweek.

Wanneer: 7 november

Waar: NPO 3 

 

Kijk hier voor een geheel overzicht van alle activiteiten tijdens de klimaat week.