Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Al 10 jaar wordt er op deze dag een duurzaam verhaal voorgelezen op basisscholen. Inmiddels wordt dit gedaan door meer dan 6000 vrijwilligers. Voor deze 11e editie van de Voorleesactie verschijnt er een verhaal over de zeven Kinder Global Goals. Basisscholen en voorlezers kunnen zich nu aanmelden.

Dit jaar is er daarnaast voor het eerst ‘de duurzame les’. Dit is het product van een samenwerking met One Future Play. Deze organisatie is gespecialiseerd in het maken van bewustzijnsgames, zo zal er op 10-10 dan ook een interactieve game verschijnen. Spelenderwijs neem je de leerlingen mee naar de toekomst, bereken je je impact op de aarde en leer je over de oorzaken en oplossingen. Centraal staan de SDG’s en de circulaire economie. Iedereen kan deze les verzorgen en ook voor de vrijwilliger zal dit leerzaam zijn!

Om van de duurzame les een succes te maken zijn de organiserende partijen op zoek naar partners; organisaties die op 10-10 met zoveel mogelijk collega's de les op een basisschool willen geven. Meedoen als quizmaster? Meedoen als organisatie? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan via het formulier.
 
Speel hier vast een voorproefje.

Organiseer jij ook een duurzame onderwijsactiviteit? Meld jouw activiteit aan op dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl