Beleef de Lente is de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar iedereen in het voorjaar via webcams live kan kijken naar vogels in hun nest. Miljoenen bezoekers over de hele wereld hebben zo de afgelopen jaren de spectaculaire en verborgen gebeurtenissen van de broedvogels gevolgd.

Dit jaar kunnen we het liefdesleven volgen van de bosuil, kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en dit jaar voor het eerst de zeearend.

Beleef de lente

Beleef de lente, ook in de klas

Er is ook een scholenversie van Beleef de Lente. Leerkrachten van groep 1 tot en met 8 kunnen hier onder andere gratis lesmateriaal downloaden. Deze 'jeugdafdeling' heet Beleef de Lente In de klas.

Kinderen kunnen hier filmpjes zien van Beleef de Lente die geschikt zijn om met de klas te bekijken. Daarnaast heeft de pagina vrijwel iedere dag een nieuw vogelweetje en andere interessante informatie.

Beleef de lente In de klas

Twitter van Beleef de lente

Volg de dagelijkse activiteiten ook via Twitter

Twitter beleef de lente

Evenement van de Vogelbescherming

Beleef de Lente is een evenement van Vogelbescherming Nederland. Maar we doen het zeker niet alleen! Tientallen vrijwilligers, onder meer van soortwerkgroepen en vogelwerkgroepen zetten hun beste beentje voor en dragen op veel verschillende manieren bij aan het succes. In totaal werken jaarlijks tussen de 50 en 70 vrijwilligers mee aan Beleef de Lente. Zonder hen kan het evenement niet bestaan. Vogelbescherming blijft te allen tijde eindverantwoordelijk voor Beleef de Lente.