Zoek op
Sluit dit zoekvak.
Tekenen Gemeente Leiden1-2

Leiden eerste gemeente die zich aansluit bij Coöperatie Leren voor Morgen

Op woensdag 19 juni sloot de Gemeente Leiden zich aan bij Coöperatie Leren voor Morgen, als eerste gemeente van Nederland. Op het afscheidssymposium van Marian Kathmann, die na jarenlange inzet voor natuur- en duurzaamheidseducatie in Leiden met pensioen gaat, tekenden wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs), Ellie van Geest (directeur Faculteit Educatie bij Hogeschool Leiden namens het Leiden Education Fieldlab) en Giuseppe van der Helm (directeur-bestuurder Leren voor Morgen) de intentieverklaring waarmee de gemeente verklaart op coöperatieve wijze te willen werken aan de missie om duurzame ontwikkeling te verankeren in de kern van het onderwijs.

Wethouder Jermoumi gaf aan dat duurzaamheid, in de breedste zin van het woord en overeenkomstig de Global Goals, echt belangrijk is voor iedereen in Leiden. Door als gemeente aan te sluiten, ziet de gemeente Leiden kansen om onderwijs te koppelen aan duurzaamheidsinitiatieven en zo echte verandering teweeg te brengen.

Het Leiden Education Fieldlab (LEF) speelt een sleutelrol in het verbinden van vernieuwing en onderwijs binnen Leiden en zal namens de gemeente een uitvoerende rol spelen in het lidmaatschap. Het LEF is een netwerk met fysieke locatie waar onderwijsprofessionals samen kunnen innoveren en onderzoeken. Landelijk wordt het LEF gezien als voorloper en bron van inspiratie op gebied van samenwerking voor onderwijsvernieuwing. Met name de kennisuitwisseling tussen wat er lokaal gebeurt en wat er landelijk speelt, is van grote waarde voor zowel de coöperatie als de gemeente Leiden en alle onderwijspartners.

We kijken uit naar een mooi lidmaatschap en moedigen andere gemeenten in Nederland aan om zich ook aan te sluiten!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws