LOGIN

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation is een milieuorganisatie die er alles aan doet om te voorkomen dat plasticafval in het water terechtkomt. Dit doen ze door bronnen van de plasticsoep aan te pakken, zoals zwerfafval, microplastics in cosmeticaproducten en microvezels van synthetische kleding. Ook voeren ze campagnes, steunen ze allerlei onderzoek en slimme oplossingen en bieden ze een educatieprogramma voor basis- en middelbare scholen.

Wat we doen

Educatie: Plastic Soup Foundation richt zich ook heel specifiek op kinderen en jongeren, met speels en uitdagend lesmateriaal, spannende challenges en interessante gastlessen. Het gratis lesmateriaal is te vind je hier.

Beat the Microbead: Wist jij dat er ook vaak onzichtbaar kleine plasticdeeltjes in de producten zitten die je gebruikt? In je tandpasta, bijvoorbeeld, en je shampoo? Slecht voor het milieu én waarschijnlijk ook voor je gezondheid. Daarom wil Plastic Soup Foundation dat ook daar een verbod op komt.

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Plastic Soup Foundation coördineert deze dag in Nederland. Elk jaar doen er 20 miljoen mensen uit 180 landen mee . Wil jij met de school of met je klas meedoen? Klik dan op deze link.

Wat wij aanbieden

Cursussen en lesmateriaal

Expertise in SDG

Deel deze pagina: