Rettet den Wald

Kunstproject ‘Rettet den Wald’

School
Karel de Grote College Nijmegen

WSA-onderdeel
Omgeving

Betrokkenen
120 leerlingen van 4 en 5 havo, 6 docenten, 2 onderwijsondersteunende personeelsleden, het Valkhofmuseum, leer-werkbedrijf de Stadsboom

Good Practice
Kunstproject ‘Rettet den Wald’

De aanleiding was de tentoonstelling ‘Rettet den Wald” in het Valkhofmuseum in Nijmegen. De expositie was een hommage aan Joseph Beuys, de eerste klimaatactivist in de jaren 70 en toonde werk van meerdere kunstenaars, allen met de intentie de klimaatproblematiek en met name de consequenties voor de natuur aan de kaak te stellen. Aan de hand van een begeleidende presentatie van de curator is een introductie verzorgd. Vervolgens hebben ze de expositie bekeken met een vragenlijst om te reflecteren.

Op school mochten ze allen een eigen interpretatie maken in de vorm van een kunstwerk, tekening, collage. Hierin waren ze vrij, maar is er wel materiaal beschikbaar gesteld. Hierbij ging het om hout afkomstig van een leer-werkbedrijf: “De Stadsboom”. De Stadsboom werkt met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en het hout wat zij verwerken is afkomstig van bijzondere locaties in Nijmegen. In een uur tijd hebben de leerlingen prachtige producten gemaakt. Leerlingen die dat wilden mochten ook in de beschikbare tijd een nieuw boompje planten in de schooltuin. Een prachtig project waarin de omgeving en omstandigheden optimaal benut werden om een project “in verbinding” vorm te geven.

Blijf op de hoogte!
Kunstproject Rettet den Wald van het Karel de Grote College Nijmegen is een van de good practices van de SustainaBul VO. Wil jij op jouw school ook duurzame stappen zetten? Sluit je aan bij het SustainaBul VO netwerk via de website of neem contact op met projectmanager Eline Koopman. Op de hoogte blijven van leren voor duurzame ontwikkeling in het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor het netwerk VO voor Morgen!

Website Contact Netwerk

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws