Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Educatief programma van de Floriade is beschikbaar!

Kopie van Docentrollen in het opleiden voor een circulaire samenleving (6)

Het Educatief Programma van de  Floriade is beschikbaar! Goed te weten dat er een Educatieve Programma is voor alle leerlingen en studenten vanaf 12 jaar. Docenten en studenten hebben samen met DOON de educatieve leertrajecten en docentinstructies ontwikkeld.
Dit programma, voor alle doelgroepen VO en mbo en hbo, is gebaseerd op de UNESCO uitgangspunten van Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Het betreft dus een toekomstgerichte, onderzoekende en betekenisvolle wijze van werken.
Er worden twee type leertrajecten voor alle doelgroepen aangeboden; namelijk leertrajecten volgens de werkwijze van design thinkingen leertrajecten voor verschillende doelgroepen volgens de werkwijze van geprogrammeerde instructie.

In beide werkwijzen starten leerlingen/studenten met een authentiek vraagstuk, volgens de design thinking of de geprogrammeerde instructie methodiek en eindigen beide leertrajecten met een advies voor de opdrachtgever (vraageigenaar).  De vraagstukken worden beschikbaar gesteld op: EP-Floriade
Deze leertrajecten kennen allen een onderzoekende en activerende didactiek waarbij leerlingen/studenten in teams werken aan authentieke duurzaamheidsvraagstukken. In de materialen wordt uiteraard aandacht besteed aan reflectie en LOB. Allemaal erg interessant voor docenten die een kijkje willen nemen of aan de slag willen met transitiegericht leren!

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws