Orange Hills is onderdeel van machinebouwbedrijf LavenTec. LavenTec ontwikkeld innovatiemachines voor bedrijven. Met Orange Hills werken wij samen met onder andere het onderwijs voor het circuleren van materialen met behulp van machines. Materiaal gaat in de machine en komt er uit in een andere vorm. Eén van de materialen is plastic, plastic wordt nog niet goed genoeg gerecycled maar kan wel gerecycled worden. Weten wij als bewoner van deze planeet hoe plastic geproduceerd, gebruikt en verwerkt kan worden? 

Speciaal voor onder andere het onderwijs maken wij machines om plastic de recyclen. Spelenderwijs vanaf de basisschool leren over plasticsoorten en techniek op een leuke manier. Wat voor een soorten plastic zijn er? Wat voor een soorten plastic afval heb ik thuis? Weggooien, waarom! Wat kun je van plastic maken? Hoe werken recyclingmachines? Kan ik 3D printen met mijn eigen keukenafval? Kan ik de schoolkantine schoon krijgen door het recyclen van plastic op school? Hoe krijgen wij meer mensen gemotiveerd voor technologie en duurzaamheid?

Samen met studenten van het HBO worden allerlei soorten machines gebouwd rondom de vervuiling van plastic en het opruimen er van. Scholen kunnen op bezoek komen op locatie en zelf de machines bouwen. Bestel een assemblagepakket en krijg via filmpjes, bouwtekeningen en livestreams begeleiding bij het bouwen van een machine.

Orange Hills komt naar je toe in de Biod Caravan met een aantal kleine machines. We geven lezingen, demonstraties of gaan samen met je aan de slag tijdens een workshop.

Orange Hills