De onderwijskaart is geüpdatet!

De onderwijskaart is hét hulpmiddel voor middelbare scholieren en studenten die tijdens hun studie aan de slag willen met duurzaamheid. De onderwijskaart biedt een overzicht van alle vakken, minoren en opleidingen op het mbo, hbo en wo in Nederland waar circulaire economie en energietransitie een thema is. Daarnaast geeft de kaart onderwijsprofessionals de mogelijkheid om te ontdekken hoe andere onderwijsinstellingen deze thema’s integreren in hun onderwijs.

De afgelopen maanden is deze onderwijskaart geactualiseerd met alle nieuwe opleidingen, minoren en vakken die er de laatste jaren bij zijn gekomen. In dit proces is de blik op duurzaamheid verruimd. In voorgaande jaren is er enkel gericht op opleidingen die te maken hadden met de circulaire economie en de energietransitie. Door naast deze thema’s ook te focussen op het verbeteren van de leefomgeving, watermanagement, biodiversiteit, ecologie en duurzame ontwikkeling, is er nu een bredere scala aan duurzame opleidingen.

Daarnaast is de onderwijskaart ook in een nieuw jasje gestopt: de kaart is namelijk verhuisd naar Duurzamestudies.nl! Vanuit deze nieuwe omgeving helpen we studenten met het vinden van een opleiding met duurzame impact. Hiervoor werken we nauw samen met Studenten voor Morgen. Vanaf 29 mei zijn alle nieuwe bachelor- en masteropleidingen te vinden op Duurzamestudies.nl. De minoren en de opleidingen uit het mbo-onderwijs zullen in de komende maanden hier ook op verschijnen.

Klik hier om alle opleidingen te ontdekken die gericht zijn op duurzaamheid, waaronder meer dan 90 nieuwe bachelor- en masteropleidingen en ruim 100 nieuwe minoren.

    Deel deze pagina:

    Meer nieuws