header

De Natuurpedagoog ziet en gebruikt de natuur als werk-/leeromgeving, waarin de pure en natuurlijke werkhouding centraal staat.

Doel: het vergroten van het (ppp) bewustzijn en het doorgeven van de meerwaarde van natuur. Gericht op het verbeteren van het basisonderwijs. D.m.v. trainingen, advies, innovaties en praktisch; het geven van natuureducatie.

Spelenderwijs maak ik de natuurlijke omgeving weer bewust en aantrekkelijk voor kinderen dit door haar veelzijdigheid te tonen. Het levert het kind zoveel meer op. Klimmen, rennen, beweging en ga zo maar door, allemaal motorische vaardigheden om te ontdekken en te leren. Maar ook voor sociale structuren is de natuur zeer goed. Samen spelen, samen bouwen, samen onderzoeken. De natuur brengt een welkome rust met zich mee, als tegenhanger van de hectiek in de wereld van vandaag. Mijn missie is om zo breed mogelijk mijn expertise als natuurpedagoog in te zetten om kinderen, maar ook volwassenen via natuurbeleving weer dichter bij de natuur te brengen vanuit plezier.

website

 

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME