header

ProVeg heeft 1 grote missie: tegen het jaar 2040 de wereldwijde consumptie van dierlijke producten halveren. Als non-profitorganisatie zien wij onszelf als de verbinder van alle sectoren die invloed hebben op de voedselkeuzes van de consument. ProVeg is de eerste internationaal actieve organisatie die zich exclusief inzet voor plantaardige voeding.

ProVeg beschikt over het grootste consumentenplatform van Nederland op het gebied van plantaardig eten. Wij onderzoeken de vraag van de consument, testen interventies en zorgen er zo voor dat de obstakels die consumenten nog ervaren om mee te gaan richting minder dierlijk en meer plantaardig overbrugt worden. Wij zijn de stem van de flexitariër die wel minder dierlijk wil eten, maar niet weet hoe. Voor een dieetverandering heb je naast motivatie namelijk ook de juiste vaardigheden en kennis nodig en moet je omgeving je die mogelijkheid bieden.

ProVeg werkt daarom ook aan het verbeteren van het gemak, de toegankelijkheid en smaak van plantaardig voedsel. Dit doen we door samen te werken met het onderwijs, beleidsmakers, publieke instellingen, de voedselindustrie, de medische en de wetenschappelijke sector en de media. We moedigen elke stap aan die een individu, organisatie of bedrijf neemt in de richting van een meer plantaardige lifestyle en een duurzamere maatschappij.

Website

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME