header

Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. De missie van WUR luidt  ”To explore the potential of nature to improve the quality of life” Onze ruim 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan honderd landen werken in ons domein van gezonde voeding en leefomgeving overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.

Wij zijn een kennisinstelling die binnen het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ niet alleen hoogwaardige kennis ontwikkelt, maar ook helpt deze kennis overal ter wereld toe te passen.

De kracht van Wageningen University & Research ligt in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines door gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Daardoor kunnen wetenschappelijke doorbraken snel in de praktijk en in het onderwijs worden vertaald, dat is de Wageningen aanpak.

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) brengt de Wageningse aanpak naar het klaslokaal en nodigt schoolkinderen en (aankomende) leerkrachten uit op de universiteit. Alle activiteiten worden ontwikkeld/uitgevoerd met wetenschappers, leerkrachten en/of pabo-studenten. Daarnaast is er via de website divers lesmateriaal beschikbaar.

Het Food Valley Netwerk VO-HO laat havo en vwo scholen zien wat er speelt binnen de wetenschappelijke wereld van Life Sciences. Het Netwerk inspireert docenten om nieuwe innovatieve kennis uit het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ toe te passen in hun klas. We werken aan docentprofessionalisering, curriculumvernieuwing en goede aansluiting tussen VO en HO. Het kernnetwerk van VO- en HO-scholen in de regio Food Valley is een hecht samenwerkingsverband waarin leren met en van elkaar centraal staat.

Het Wageningen Youth Institute daagt leerlingen uit om op zoek te gaan naar een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de wereld in 2050?” Door middel van een wedstrijd worden deze jongeren uitgedaagd om interdisciplinair, onderzoekend, internationaal en creatief te denken.  

De Green Office Wageningen werkt aan het verduurzamen van Wageningen University & Research. Het is onderdeel van de Universiteit en wordt gerund door een groep gedreven studenten die projecten uitvoeren voor het verduurzamen van zowel de bedrijfsvoering als het onderwijs en onderzoek. 

 

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME