header

Technasium staat voor actueel, levensecht bètatechnisch projectonderwijs.  Slimme technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Op de meer dan 100 technasiumscholen die Nederland rijk is, werken havo en vwo leerlingen van klas 1 tot en met hun examenjaar, in teams aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld.  

De onderwijsbenadering van het Technasium is authentiek en bètadidactisch. Een technasiumschool creëert een levensechte omgeving, waarbinnen leerlingen specifieke competenties leren gebruiken en verder ontwikkelen. De projecten komen zoveel mogelijk overeen met de praktijk waarin bètatechnische professionals werkzaam zijn. De school zorgt voor een goed afgewogen en actueel onderwijsaanbod, van klas 1 tot en met het examenjaar. Hierbij is er aandacht voor competentieontwikkeling, studieloopbaanoriëntatie en bètatechnische kennis en (studie)vaardigheden. En leren voor duurzame ontwikkeling.  Technasiumleerlingen worden niet alleen toegerust voor hun eigen studiesucces maar vooral ook om samen het verschil te (willen) maken, om een betere wereld te (kunnen) creëren dan die van vandaag.

Technasium

Leren voor Duurzame Ontwikkeling binnen Technasium

Speciaal voor de technasiumdocenten ontwikkelden we een handreiking, checklist en film met informatie en handvatten om LvDO te implementeren in hun onderwijs. Je vindt deze hier.

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME