• Onderzoek

Publicatie zesde klimaatrapport van IPCC

Opnieuw worden we met onze neus op de feiten gedrukt. De urgentie om klimaatverandering te beperken en drastische maatregelen te nemen is onmiskenbaar groot. Zojuist is namelijk het 6e wetenschappelijke rapport van het IPCC (klimaatpanel van de VN) gepubliceerd, wat als basis dient voor klimaatbeleid van regeringen wereldwijd. Antonio Guterres (secretaris-generaal van de VN) noemt het rapport code rood voor de mensheid.

In het rapport staat o.a. dat het tempo waarmee het klimaat verandert de laatste 2000 jaar (en mogelijk langer) niet eerder is voorgekomen, waarbij aspecten van de veranderingen (zoals de zeespiegelstijging) onomkeerbaar dreigen te worden voor een periode van mogelijk duizenden jaren. De rol van de mens in klimaatverandering is zeker en wordt ‘ondubbelzinnig’ genoemd.

Van groot belang is dat we dit serieus nemen en tot actie overgaan. De formatie biedt een kans om dit (in Nederland) te doen en het belang ervan te verankeren. Teken het duurzaam onderwijsmanifest & duurzaam regeerakkoord!

Lees de samenvatting van het rapport  hier!

    Deel deze pagina: