Zoek op
Sluit dit zoekvak.
  • Onderzoek

Het Whole School Approaches to Sustainability onderzoek

Het Whole School Approaches to Sustainability onderzoek laat voorbeelden zien van de toepassing van de Whole School Approach van over de hele wereld.

Arjen Wals van Wageningen University en Rosalie Mathie van The Norwegian University of Life Sciences hebben voorbeelden van de Whole School Approach (WSA) van over de wereld verzameld. De WSA een methode waarmee duurzaamheid op scholen helpt realiseren, door de aspecten visie, curriculum, didactiek, bedrijfsvoering en professionalisering met een duurzame blik te benaderen. Over deze methode heeft in maart 2022 een conferentie plaatsgevonden, georganiseerd door SME, waar dit onderzoek gepresenteerd is.

Dit onderzoek is een analyse van voorbeelden van de WSA in de praktijk. 16 landen hebben bijgedragen aan dit onderzoek. In deze eerste editie zijn 10 praktijken meegenomen. De overige voorbeelden worden spoedig aangevuld.

Het Whole School Approaches to Sustainability onderzoek is mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Deel deze pagina: