vr 8 december 2023, 10:00 U 17:00 U

MBO Symposium Duurzaam Denken & Doen (met Uitreiking SustainaBul MBO 2023)

Symposium SustainaBul 2022 Duurzaam Denken en Doen

Ben jij er ook (weer) bij?
Save the date: 8 december 2023! Alle afgestudeerde mbo’ers werken met plezier én vakkennis aan de energietransitie, een circulaire en menswaardige economie en een inclusieve, sociale samenleving. Hoe ziet het onderwijs er dan uit en hoe komen we daar? Kom voor inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en verbinding naar het Symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het MBO met uitreiking van de SustainaBul MBO 2023.

Programma
Dit jaar vind het symposium plaats bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Op dit moment werken we nog hard aan het programma. Deze zullen we op een later moment op deze pagina delen. Wat we alvast kunnen verklappen is dat je in de ochtend een kijkje in de keuken kan nemen en in gesprek kan gaan met medewerkers en studenten van verschillende afdelingen in de school. ’s Middags gaan we over tot een inspirerende plenaire sessie en natuurlijk: de uitreiking van de SustainaBul MBO 2023! Het wordt in ieder geval een dag waarbij iedereen die zich bezig houdt en/of wilt houden met duurzaamheid in het mbo elkaar ontmoet, leren van elkaar en samen successen vieren.

SustainaBul MBO 2023
SustainaBul MBO is een netwerk van scholen die verdere verduurzaming in het mbo-onderwijs probeert te bewerkstelligen. Dit doen zij door kennisdeling en samenwerking in verschillende bijeenkomsten. De SustainaBul gaat uit van de Whole School Approach voor duurzame ontwikkeling en de collegiale consultatie vindt daarom plaats rondom de thema’s onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Ook wordt er door de deelnemers een vragenlijst ingevuld over duurzaamheid binnen de school. Deze vragen geven een helder kader voor een duurzame school en helpen bij het opstellen en monitoren van duurzaamheidsbeleid. Daarmee kunnen ze ook mee doen aan de ranking en uitreiking! Omdat alle rollen van belang zijn in de transitie werken we dit jaar met drie categorieën: Kickstarters, Versnellers en Koplopers.

Aanmelden
De aanmeldingen gaan binnenkort open. Er is beperkt plek, dus houd onze socials in de gaten!

Wanneer

vr 8 december 2023, 10:00 U 17:00 U

Waar

Koning Willem I College - Den Bosch

Organisatie

Voor wie

Iedereen die op instellingsniveau bezig is met duurzaamheid in het mbo
Deel deze pagina: