vr 8 december 2023, 10:00 U 17:00 U

MBO Symposium Duurzaam Denken & Doen (met Uitreiking SustainaBul MBO 2023)

Symposium SustainaBul 2022 Duurzaam Denken en Doen

Alle afgestudeerde mbo’ers werken met plezier én vakkennis aan een duurzame en sociale samenleving. Hoe ziet het onderwijs er dan uit en hoe komen we daar? Kom voor inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en verbinding naar het Symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het MBO met uitreiking van de SustainaBul MBO 2023.

Programma
Dit jaar vind het symposium plaats bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Hieronder vind je het hele programma. Het wordt in ieder geval een dag waarbij iedereen die zich bezig houdt en/of wilt houden met duurzaamheid in het mbo elkaar ontmoet, leert van elkaar en samen successen viert.

9.45 Ontvangst

10.00 Een kijkje in de keuken

Hoe gaat het Koning Willem I College te werk op het gebied van duurzaamheid? En hoe vertaalt dat zich door in verschillende vakgebieden? Op twee locaties worden workshops georganiseerd. Als deelnemer kies je op het aanmeldformulier één locatie. Daar volg je twee workshops die je ter plekke kiest. Bekijk hier de workshops!

12.00 Walking lunch in de Mensa

De horecaschool verzorgt een walking lunch. Deelnemers kunnen door de praktijkruimtes lopen met eten en drinken en de studenten vertellen het verhaal van Dutch Cuisine. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden ze verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Dit wil zeggen dat ze lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via het 80/20 principe. Groente heeft de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan de consument zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Met de walking lunch laten ze jullie ervaren hoe ze duurzaam opleiden in een duurzame omgeving en genieten van alle lekkere lunchgerechten. 

13.00 Opening plenair programma: Wat is jouw droom?

Door theatergroep ‘Wordt Vervolgd’ & Giuseppe van der Helm, directeur Leren voor Morgen.

13.30 ‘Als ik premier ben…’

Keynote door derdejaars student Daan van Baarsen.

13.35 Reflecties op duurzaamheid per sector door de MBO-raad

Met Gonnie van der Eerden, Beleidsadviseur Bedrijfstakgroepen Handel & Mode en ICT & Creatieve Industrie MBO Raad, Bob Klaasen, Beleidsadviseur bedrijfstakgroep Techniek en Gebouwde Omgeving bij MBO Raad en Manon Wilbrink, Beleidsadviseur bedrijfstakgroep Voedsel, Groen en Gastvrijheid.

14.00 Bewust Duurzaam

Dominique Majoor, lid College van Bestuur Koning Willem I College en Roeland Diepenbroek, vicevoorzitter van JOBmbo delen hun perspectief.

14.30 Pauze

15.00 Deelnemers SustainaBul in de Spotlight

Door Simone Kleinhout namens Leren voor Morgen. Met bekendmaking van de winnaars door studenten!

15.30 Panelgesprek met bestuurders en duurzaamheid-coördinatoren

Onder leiding van Bert Beun, bestuursvoorzitter Goldschmeding Foundation.

16.00 ‘Ik geef het stokje door’ 

Wrap-up met duurzaamheids-coördinator Rob de Vrind van het Koning Willem I College en theatergroep ‘Wordt Vervolgd’ 

16.45 Borrel

SustainaBul MBO 2023
SustainaBul MBO is een netwerk van scholen die verdere verduurzaming in het mbo-onderwijs probeert te bewerkstelligen. Dit doen zij door kennisdeling en samenwerking in verschillende bijeenkomsten. De SustainaBul gaat uit van de Whole School Approach voor duurzame ontwikkeling en de collegiale consultatie vindt daarom plaats rondom de thema’s onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Ook wordt er door de deelnemers een vragenlijst ingevuld over duurzaamheid binnen de school. Deze vragen geven een helder kader voor een duurzame school en helpen bij het opstellen en monitoren van duurzaamheidsbeleid. Daarmee kunnen ze ook mee doen aan de ranking en uitreiking! Omdat alle rollen van belang zijn in de transitie werken we dit jaar met drie categorieën: Kickstarters, Versnellers en Koplopers.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden!
Deelname is gratis.

Wanneer

vr 8 december 2023, 10:00 U 17:00 U

Waar

Koning Willem I College - Den Bosch

Organisatie

Voor wie

Iedereen die op instellingsniveau bezig is met duurzaamheid in het mbo
Deel deze pagina: