wo 23 november 2022

Uitreiking Duurzame Docentverkiezing

4

Wie zijn de duurzaamste docenten van Nederland? Tijdens de uitreiking van de Duurzame Docent Verkiezing op 23 november krijgen we antwoord op deze vraag. Tijdens dit event, dat plaatsvindt in Pakhuis de Zwijger, staat inspireren en leren van elkaar centraal. De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een inhoudelijke dialoog, een onderwijsmarkt en volop tijd om te netwerken met duurzame pioniers in het onderwijs.

 

De verkiezing

Tijdens de Duurzame Docentverkiezing zetten we docenten die in hun lessen en de praktijk aandacht besteden aan duurzaamheid in het zonnetje. Deze leerkrachten zetten zich elke dag in om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst die hen te wachten staat. De verkiezing biedt de inspirerende en hardwerkende docenten een podium. Onze jury kijkt o.a. naar het bieden van handelingsperspectief aan leerlingen, het betrekken van leerlingen, inspireren en het integraal benaderen van duurzaamheid. Uit alle verhalen kiest de jury op 23 november uit elke onderwijslaag een winnaar.

Programma

De avond opent met een duurzame onderwijsmarkt. Iedereen is vrij om rond te lopen en stil te staan bij de kraampjes van uitgevers en andere relevante partijen op het gebied van duurzaam onderwijs. Tijdens het Special Educaution debat stellen we elkaar de vraag: “Hoe bieden we met het onderwijs handelingsperspectief aan jongeren?” We gaan hierover in gesprek met Arjen Wals (hoogleraar en UNESCO Chair Leren voor Duurzaamheid), Pauline Drost (docent / onderzoeker International Business and Natural Resources), Dina El Filali (Changemaker en spoken word artiest) en de duurzame docenten van 2021. Hierna zullen we overgaan tot de prijsuitreiking en weten we wie de winnaars van de Duurzame Docentverkiezing 2022 zijn!

18.00 – 19.00    Inloop en duurzame onderwijsmarkt

19.00 – 19.45     Special Educaution debat (inhoudelijke dialoog met diverse sprekers)

Presentatie: Emin Kececi en Hanane Abaydi

19.45 – 20.30     Pauze en duurzame onderwijsmarkt

20.30 – 21.15      Prijsuitreiking Duurzame Docent Verkiezing 2022

Presentatie: Yasin Yaylal en Winnie Oussoren

20.15 – 22.00     Borrel en duurzame onderwijsmarkt

Wanneer

wo 23 november 2022

Waar

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Piet Heinkade 179

1019 HC Amsterdam

Organisatie

Voor wie

Alle onderwijsprofessionals die meer willen leren over duurzaam onderwijs
Deel deze pagina: