wo 29 maart 2023, 15:00 U 16:30 U

PO voor Morgen community bijeenkomst: thema Buitenles

buitenles

Vind jij het belangrijk om in je lessen aandacht aan natuur, klimaat en sociale duurzaamheid te geven? En heb je de wens om lesideeën en inspiratie te delen met collega-leerkrachten van andere scholen? Sluit je dan aan bij de PO voor Morgen community.

Eerstvolgende bijeenkomst:
Woensdag 29 maart 15.00 – 16.30
Online, via Zoom
Thema: Buitenles
Buitenles is leuk, gezond en goed voor de leerprestaties. Spelenderwijs de natuur rondom de school ontdekken en – bijvoorbeeld – moestuinieren zijn unieke leerervaringen, waarmee we de spreekwoordelijke zaadjes planten voor een milieubewuste houding in de toekomst. Ook rekenen, kunstzinnige vorming en de wereldoriëntatie vakken kun je prima buiten geven: dit stimuleert de creativiteit en betrokkenheid van leerlingen. Tijdens deze bijeenkomst delen we lesideeën met elkaar. Ter inspiratie voor Nationale Buitenlesdag (4 april) en – hopelijk – nog vele lesdagen daarna.  Ook staan we stil bij verankering van buitenlessen in het schoolplan.

Aanmelden: stuur een berichtje aan Peter Luijten: peter@lerenvoormorgen.org

We organiseren elke 2 maanden een online bijeenkomst. Tussendoor organiseren we soms activiteiten op locatie. De thema’s kiezen de leerkrachten zelf, in onderling overleg.

Wanneer

wo 29 maart 2023, 15:00 U 16:30 U

Waar

Online, via Zoom

Organisatie

Voor wie

Deel deze pagina: