di 24 mei 2022, 13:00 U 17:00 U

Kennisdeelbijeenkomst: Samen met het bedrijfsleven aan de slag

Sustainabul - man met groene ogen

Leren voor Morgen organiseert een aantal live bijeenkomsten voor medewerkers van scholen die bezig zijn of willen met duurzaamheid, steeds op een andere locatie, in samenwerking met een school. Onderdeel van deze bijeenkomsten is steeds: een rondleiding op de hostinstelling, een inleiding op een specifiek thema en intervisie. De bijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor medewerkers van mbo instellingen, maar ook open voor medewerkers van andere onderwijslagen.

In deze bijeenkomst gaan we in op de samenwerking met het bedrijfsleven, het bedrijfsleven is namelijk een belangrijke partner om je curriculum te vernieuwen en je lessen duurzamer te maken. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je als school tot échte samenwerking met bedrijven? Een samenwerking die meerwaarde heeft voor alle partijen, en die leidt tot betekenisvol onderwijs voor studenten? Wat zijn succesfactoren voor het slagen van zo’n samenwerking? Wat is daarvoor nodig? Bertus Boer, docent plantenteelt bij Zone.College presenteert de samenwerking die hij in de opleiding met bedrijven in de regio vorm geeft en gaat daarbij in op bovenstaande vragen. Vivian Siebering, projectleider duurzaamheid bij Zone.College belicht deze vragen vanuit de hoek van het samenwerkingsproject ‘de zuiverende kas’. De presentaties zijn interactief en bieden voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we weer letterlijk bij een mbo in de keuken kijken. De bijeenkomst vindt plaats in de kas van Zone.College, een inspirerende, groene plek. Ook is er tijdens deze bijeenkomst weer ruimte voor intervisie, die we dit keer zullen toespitsen op het onderwerp ‘samenwerken met externe partijen’. Waar loop je tegenaan bij het structureel vormgeven aan samenwerkingsverbanden voor duurzaamheid, en wat kan je hierin van anderen leren?

Klik hier voor meer infomatie en meld je aan!

Wil je ook onderdeel worden van het MBO-netwerk? Klik hier!

Wanneer

di 24 mei 2022, 13:00 U 17:00 U

Waar

Zone.college

7 Koggelaan

8017 JN Zwolle

Organisatie

Sustainabul

Voor wie

Voor iedereen in het MBO-netwerk
Ben jij erbij?
Deel deze pagina: