ma 22 mei 2023, 16:00 U 20:00 U

Symposium Homo Florens in het HEO

Homo Florens

De opkomst van een nieuw economisch mensbeeld & doorvertaling naar lessen en curricula

Hoe kunnen we studenten opleiden vanuit een breder mensbeeld?
Een menswaardige en duurzame economie vraagt om een eigentijdse visie op de mens. In veel economische curricula wordt de mens echter nog geportretteerd als een puur rationeel en individualistisch wezen, dat primair uit is op bevrediging van zijn eigen behoeften. Deze Homo Economicus kan goed overweg met concurrentiestrijd en voelt zich op zijn gemak op vrije markten waar hij met niemand een speciale band hoeft te hebben. Een economie die op dit mensbeeld is gebaseerd streeft naar permanente (materiële) groei, maar heeft ook negatieve gevolgen voor o.a. sociale rechtvaardigheid en milieu. 

De vraag is hoe studenten vanuit een breder mensbeeld opgeleid kunnen worden om straks – tijdens hun werkend leven – antwoorden te vinden op deze maatschappelijke vraagstukken. 

Wanneer: Dit event was op maandag 22 mei 2023 en is dus helaas afgelopen. Heb je interesse in Homo Florens? Kijk dan op homo-florens.nl. Daar vind je alle informatie en handige tools om in te zetten.

“De Homo Ecomicus is de hoofdpersoon in bijna elk economisch handboek; hij informeert over de hele wereld beleidsmakers; hij bepaalt de manier waarop we over onszelf praten; en stilzwijgend laat hij zien hoe we ons moeten gedragen”. 

Kate Raworth, Donut Economie

Wanneer

ma 22 mei 2023, 16:00 U 20:00 U

Waar

Social Impact Factory Utrecht

Vredenburg 40

3511 BD Utrecht

Organisatie

Leren voor Morgen

Voor wie

Voor docenten en opleidingsmanagers uit alle HEO domeinen
Deel deze pagina: