do 12 mei 2022, 14:00 U 17:00 U

Community of practice bijeenkomst – Circular Skills

dylan-gillis-KdeqA3aTnBY-unsplash

In verschillende hoeken van het land experimenteren docenten, docentonderzoekers, lectoren, practoren en schoolleiders en -bestuurders met manieren om hun onderwijs te betrekken bij de circulaire transitie in hun omgeving. Living labs, innovatiehubs, challenges en talentprogramma’s; slechts een greep uit vele voorbeelden.

In mei starten er in het kader van het Circular Skills programma drie communities of practice (CoPs) waarin onderwijsprofessionals in groepsverband gaan leren en ontwikkelen. Deelnemers zijn in hun eigen praktijk actief bezig (of hebben concrete plannen om op korte termijn aan de slag te gaan) met bijvoorbeeld het inrichten van een hybride leeromgeving, het toepassen van nieuwe docentrollen en -vaardigheden, of het versterken van een lerende (school)organisatie om studenten in aanraking te laten komen met de uitdagingen van de circulaire economie.

In vier bijeenkomsten (twee voor de zomervakantie, twee daarna) werken deelnemers onder begeleiding van ervaren facilitators samen aan het aanscherpen van hun visie, het betrekken van de juiste stakeholders en het maken en testen van ontwerpen. Tussen de bijeenkomsten door gaan de deelnemers in hun eigen praktijk aan de slag met ontwikkelen. De ervaring die ze daarin opdoen nemen ze weer mee terug naar de community. Zo kan iedereen met en van elkaar leren in visie en aanpak én worden deelnemers gestimuleerd om concrete stappen te zetten.

Je kunt je aanmelden voor één van de volgende drie CoPs:

  1. Hybride leeromgevingen: Voor (associate) lectoren, practoren, docentonderzoekers en docenten in het mbo en hbo die samenwerking rondom transitievraagstukken met partijen in de praktijk (willen) vormgeven en zoeken naar structurele inbedding in het onderwijs.
    Deze CoP wordt gefaciliteerd door Dianne de Fijter van Het Groene Brein.
  2. Pedagogiek & didactiek: Voor docenten in het vmbo, mbo en hbo die zich verder willen bekwamen in het organiseren en geven van onderwijs waarbij leerlingen/studenten in de omgeving van de school aan de slag gaan met transitievraagstukken.
    Deze CoP wordt gefaciliteerd door Ruth Pasternak van SME.
  3. Visie & leiderschap: Voor schoolleiders, onderwijsmanagers en projectleiders in het vmbo, mbo en hbo die in hun school of afdeling onderwijsinnovatie op gang (willen) brengen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Deze CoP wordt gefaciliteerd door Guido Bastiaans van O3-Effect.
De bijeenkomsten van de 3 CoPs voor onderwijsprofessionals vinden plaats op:
12 mei (14.00-17.00)
02 juni (14.00-17.00)
22 september (14.00-17.00)
13 oktober (14.00-17.00)

Wanneer

do 12 mei 2022, 14:00 U 17:00 U

Waar

Online

Organisatie

O3-Effect, Het Groene Brein, SME, CINOP

Voor wie

Docenten, docentonderzoekers, lectoren, practoren, schoolleiders en bestuurders
Ben jij erbij?
Deel deze pagina: