vr 10 februari 2023, 09:00 U 13:00 U

Circular Skills Meetup

Circular Skills Meetup

Circular Skills Meetup

We zijn volop in transitie richting een circulaire en inclusieve samenleving, maar hoe komen we daar? Hoe kunnen we (toekomstig) werkenden toerusten met de vaardigheden, kennis en houding die zij nodig hebben om te floreren in deze samenleving? Waar begeven we ons in de transitie en wat is jouw rol in het geheel? 

Op 10 februari ontmoeten we elkaar. De Circular Skills Meetup is hét event voor professionals uit het onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden, die werken aan de circulaire transitie. Samen onderzoeken we welke thema’s er spelen, hoe we verder komen door te leren, innoveren en verbinden, en wat de volgende stappen zijn die jij kunt zetten! 

In verdiepende sessies gaan we met elkaar aan de slag om ervaringen te delen en samen antwoorden te vinden op bovenstaande vragen. Je ontmoet andere pionierende docenten, schoolleiders, lectoren en practoren en leert van transitie-experts in Nederland om op een systemische manier te werken. Deelname aan het evenement is gratis.

Helaas zijn alle plekken voor dit evenement gevuld. Het is wel mogelijk om je aan te melden voor de reservelijst! Bij aanmelding voor de reservelijst kan je gecontacteerd worden indien er plekken ontstaan door afmeldingen.

Meld je aan voor de reservelijst

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Katapult, CINOP en KplusV.

Programma

Dagvoorzitter:     Giuseppe van der Helm
Wanneer:     10 februari 2023; 9.00-13.00 uur
Plaats:     Het hof van Cartesius, te Utrecht

    Helaas niet rolstoeltoegankelijk

 

Tijd Activiteit
 9.00 uur Inloop met koffie en thee
 9.15 uur Opening door Giuseppe van der Helm – Leren voor Morgen
   9.30 uur Transitiedenken in de praktijk met Carien van der Have – DRIFT

Carien van der Have is adviseur en onderzoeker bij DRIFT. Op de Meetup leert ze ons hoe we transities kunnen begrijpen, welke rollen en competenties nodig zijn om transities te kunnen beïnvloeden en geeft ze ons praktische handvatten om te blijven leren in de circulaire transitie.

10.15 uur Een circulaire samenleving in 2050

Om de transitietheorie toe te passen op de dagelijkse beroepspraktijk gaan we in groepjes uiteen om hun ideale toekomstbeeld te schetsen. Hoe ziet de circulaire economie eruit in 2050? In groepjes schetsen we een toekomstbeeld: wat doen en leren we in een volwaardige circulaire samenleving? Wanneer is de transitie geslaagd? Waar willen we met zijn allen naartoe?

 10.45 uur Interactieve expo van best practices

Tijd voor inspiratie! Mooie voorbeelden uit de praktijk presenteren zich op deze expo. Ze laten zien wat ze doen en hoe ze daar gekomen zijn. Met veel ruimte om vragen te stellen en verbindingen te leggen. Samen plotten wij projecten & best practices en bespreken we de geleerde lessen. In de ruimte worden verschillende best practices van het netwerk gepresenteerd en worden er nieuwe linkjes gemaakt voor toekomstige samenwerkingen. De eerder geschetste toekomstperspectieven voegen we samen tot één gezamenlijk beeld. Dit is de uitdaging waar we voor staan.

 11.40 uur Tijd voor wat schuring!

In een transitie ontstaat schuring door de verschillende belangen die spelen, maar ook door de verschillende rollen die mensen aannemen. In een interactieve workshop ervaar je welke rollen je tegenkomt in een transitie en hoe je hiermee om kan gaan. Hoe link jij met anderen? Wat heb je van wie nodig om verder te komen in de transitie? Schuring wordt vaak gezien als iets negatiefs. In deze workshop ervaar je dat schuring het begin kan zijn van een samenwerking richting een volgende transitiefase.

 12:40 En nu… Actie!  

Als collectief reflecteren we op de sessie en transitie van het netwerk. Wat nemen we mee uit deze ervaringen en wat is nodig om impact te blijven maken. Hoe vinden we elkaar in deze transitie en welke kleine stappen kunnen we zetten in onze gezamenlijke ambitie voor een circulaire economie.

12:50 Afsluiting en terugkoppeling

 

 

Wanneer

vr 10 februari 2023, 09:00 U 13:00 U

Waar

Het hof van Cartesius, Utrecht

Organisatie

Voor wie

Voor iedereen die wil leren in de circulaire transitie
Deel deze pagina: