Moestuinieren bij school: hoe doe je dat?
Bijeenkomst van de PO voor Morgen leerkrachten community
Woensdag 24 mei 15.00 – 16.30
Online, via Zoom
Door het zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groente en fruit ontwikkelen kinderen spelenderwijs betrokkenheid bij voeding en natuur. In de moestuin helpen leerlingen elkaar en leren ze over o.a. biodiversiteit, natuurlijke kringlopen en de invloed van het weer en klimaat. De effecten op welzijn zijn veelvuldig onderzocht: leerlingen zijn buiten en in beweging en moestuinieren doet een beroep op hun aandacht en geduld.
De week van 22 t/m 26 mei is De Week van de Schooltuin. Hiermee zetten de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten de schijnwerpers op de vele schooltuinen in Nederland, onder het motto ‘Samen zaaien, Samen groeien’.
Tijdens deze bijeenkomst van de leerkrachten community gaan we verder in op de schooltuin. Hoe werkt de schooltuin en hoe organiseer je het, wie kan je hierbij helpen? En vooral: hoe maak je de schooltuin een integraal onderdeel van de school en de lessen. De tuin is de school!
De inleiding van deze bijeenkomst wordt gegeven door Arjan Klopstra (Alliantie Schooltuinen). Daarna wisselen we – zoals bij elke bijeenkomst – weer volop les-ideëen met elkaar uit. Met behulp van de Whole School Approach laten we zien hoe je als school de schooltuin een structurele plek kunt geven in jullie onderwijs.
Aanmelden: stuur een berichtje aan Peter Luijten: peter@lerenvoormorgen.org
De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Week van de Schooltuin. Hier lees je wat je deze week nog meer kunt doen met jouw klas.
Over de leerkrachten community PO voor Morgen
Vind jij het belangrijk om in je lessen aandacht aan natuur, milieu en sociale duurzaamheid te geven? En heb je de wens om lesideeën en inspiratie te delen met collega-leerkrachten van andere scholen? Sluit je dan aan bij de PO voor Morgen community.
We organiseren elke 2 maanden een online bijeenkomst. Tussendoor organiseren we soms activiteiten op locatie. De thema’s kiezen de leerkrachten zelf, in onderling overleg.
Bron afbeelding: Gezonde Scholen