De Kick-off Sustainable Business Challenge

Hoger onderwijs
logo_sbc
Datum: 12 oktober 2018

Tijdens de Sustainable Business Challenge bedenk jij innovatieve oplossingen voor actuele businessvraagstukken van 5 grote bedrijven. Dit jaar zijn dit: KLM, Nuon, Waternet, Enexis en Engie! Het bedrijfsleven kan hét verschil maken in de duurzame transitie, maar loopt nog tegen vele uitdagingen aan. Daarom ben jij nodig om tot innovatieve oplossingen te komen! Doe mee en kom binnen bij top bedrijven, ontwikkel jezelf onder professionele begeleiding, verduurzaam het bedrijfsleven met jouw ideeën en breid je CV uit met praktijkervaring.

Kick-off op 12 oktober

De Kick-off is de officiële start van de Sustainable Business Challenge! Vandaag leer je het bedrijf, de business case en je teamgenoten kennen. Je volgt verschillende workshops die je helpen om jullie vraagstuk grondig te analyseren. Aan het einde van de dag heb je met jouw team een plan van aanpak en zijn jullie klaar om aan de slag te gaan.

Halve finale op 16 november

Samen met je team bepaal je zelf hoeveel tijd jullie aan de business case werken. In de aanloop naar de Halve finale helpen het Bedrijfsbezoek en het Innovation Lab om jullie oplossing naar een hoger niveau te tillen. Op de Halve finale presenteer je met je team de ideeën voor jullie bedrijf. Overtuigen jullie het bedrijf voor een plek in de Finale met het meest impactvolle en haalbare idee?

Finale op 12 december

Tijdens de Finale presenteren de 5 overgebleven teams hun innovatieve oplossingen. Een onafhankelijke jury van prominenten op het gebied van duurzaamheid kiest de winnaar van de Sustainable Business Challenge 2018. Hoewel er maar één team kan winnen, gaat iedereen naar huis met een dosis praktijkervaring én een waardevol netwerk dat je mogelijkheden biedt om jullie idee in de praktijk te brengen. Kortom, de Sustainable Business Challenge is de ultieme boost voor een impactvolle carrière!

Ontwikkel jezelf!

Natuurlijk bruis je met jouw team van de ideeën. We bieden je exclusieve mogelijkheden om deze ideeën én jezelf professioneel te ontwikkelen!

Informatie en aanmelden:

Sustainable Business Challenge

 

 

 

Alle datums


  • 12 oktober 2018