Voorleesactie op Dag van de Duurzaamheid

Primair onderwijs
boek-dekrachtvanduurzameenergie
Datum: 10 oktober 2018

10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen wordt een duurzaam verhaal voorgelezen. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Per school is er een gratis boek beschikbaar. De nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor donder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

U leest voor op een basisschool en gaat na het voorlezen met de kinderen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten.

Meedoen

Meld uw school aan. Begin oktober ontvangt u dan een boek via de post. Per school is er één gratis boek beschikbaar. Kinderboerderijen, kinderopvangorganisaties en natuur- en milieuorganisaties zijn ook van harte welkom om mee te doen aan de Voorleesactie.

In het boek staan tips voor aanvullende lesactiviteiten. Het boek komt ook beschikbaar als PDF, zodat voorlezers zich tijdig kunnen voorbereiden.

aanmelden voorleesactie

Voorleeshelden

Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar u kunt ook zelf een speciale gast uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er om voor te komen lezen op 10 oktober.

Geen leerkracht, maar wilt u graag voorlezen? Neem dan contact op met een school in de buurt en bied aan om voor te lezen op 10 oktober.

Volg via social media

Laat via social media weten dat u meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd18 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

Contact

Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2018 is een initiatief van:

 

 

Alle datums


  • 10 oktober 2018