Dag van de Duurzaamheid

Algemeen
Datum: 9 oktober 2020

Op 9 oktober 2020 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen scholen uit het hele land mee aan een duurzame actie. Kijk op de website voor alle informatie en inspiratie: www.dagvandeduurzaamheid.nl.

 

Samen maken wij de beweging voor duurzaamheid in het onderwijs sterker. Dit is de reden dat de coöperatie Leren voor Morgen met ruim 100 lidorganisaties het stokje van Urgenda heeft overgenomen in het organiseren van de Dag van de Duurzaamheid. Deze dag is een jaarlijkse inspiratie voor veel scholen om duurzaamheid vorm en invulling te geven. 

Voor 2020 staat in elk geval al gepland:
- De voorleesactie. Basisscholen krijgen gratis het boek over duurzame kleding. Nodig iemand uit om op school voor te lezen! Afgelopen jaren deden 4.000 scholen met 8.000 klassen mee.
- De verkiezing van duurzame docent. Meld jezelf of een collega aan die op school duurzaamheid een stapje verder brengt. Deze docenten inspireren zo weer anderen! Ruim 200 docenten gingen je voor.
- Voor docenten komt er een congres op 9 oktober over duurzaam onderwijs. Nadere informatie volgt binnenkort op de website.
- En vele andere activiteiten, projecten en projectweken die scholen zelf organiseren of samen met gemeenten en bedrijven starten. Meld jouw initiatief nu al aan.

 

 

Alle datums


  • 9 oktober 2020