Benelux conferentie voor duurzame ontwikkeling

Algemeen
Datum: 20 november 2019 - 22 november 2019

De jongeren zijn bezorgd over hun toekomst! Zij wensen duurzame vooruitzichten en dragen die boodschap luid en duidelijk uit door onder andere op straat te komen. De Agenda 2030 werd in september 2015 eenparig door de 193 landen van de VN aangenomen. Daarin zijn universele waarden en 17 doelstellingen verankerd, die een antwoord op deze bezorgdheid voorstellen. In dit kader organiseren h et Luxem burgse voorzitterschap van de Benelux Unie en het Benelux Secretariaat -
Generaal van 20 t/m 22 november een conferentie in Remerschen.

Deze conferentie is gericht op professionals op het gebied van Natuur - en Milieueducatie (NME) en Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO): educatie ve mede werkers, facilitators, vormingswerkers, leerkrachten, onderzoekers, (centrale en lokale) ambtenaren, ontwikkelaars van educatief materiaal, maar ook jongeren zelf uit de drie landen. De jongeren, belangrijke doelgroep van sensibiliseringsacties, zijn zelf ook ‘key players’ om het maatschappelijke middenveld te sensibiliseren en "leven en handelen met respect voor de aarde" bij te brengen. De conferentie zal een stevig en dynamisch platform bieden voor kennisuitwisseling, professionele ontwikkeling en netwerkvorming. Zij vormt de eerste stap van een trilogie (2019 - 2021) van conferenties rond de link tussen NME/EDO, ruimte, en de duurzame, geografische, persoonlijke, natuurlijke beperkingen ervan. Het centrum Biodiversum is gelegen in het hart van de Grande Région en naast Schengen (bekend van de Schengen - akkoorden). Het leent zich dan ook uitstekend als uitvalsbasis om beperkingen en grenzen te verkennen.

In afwachting van de uitnodiging en het programma van de conferentie kunnen geïnteresseerden, zich vooraf inschrijven bij Marc Naessens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.