Transformative teaching and learning with the earth charter

Algemeen
earth_charter_congres
Datum: 1 juli 2019 - 5 juli 2019

Het Earth Charter Center voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling coördineert een UNESCO Chair voor ESD (Education for Sustainable Development). In dit kader wordt van 1 – 5 juli 2019 een masterclass aangeboden dat onderwijzers en docenten handvatten biedt om duurzame ontwikkeling op alle niveaus in het leerproces in te kunnen passen. De training biedt dieper inzicht in het concept Duurzame Ontwikkeling en de implicaties ervan voor onderwijs, het leerproces en verandering. Het geeft praktische manieren om de waarde van duurzaamheid te introduceren in een leeromgeving en om het Earth Charter te gebruiken als essentiële basis voor duurzaamheid. De onderwijsmethode is gebaseerd op technieken voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en de Earth Charter pedagogie.

Deze masterclass is ontworpen voor educatoren in formele en niet-formele onderwijs situaties; scholen, universiteiten, Ngo’s, training instituten, coaches, en iedere andere leeromgeving. Het vindt plaats in het  Earth Charter Center nabij San José in Costa Rica op de University for Peace.

De Earth Charter website biedt meer informatie over de inhoud via de syllabus die gedownload kan worden, de trainers en geeft inzicht in de kosten.