Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Samen voor duurzaam onderwijs

Coöperatie Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional.

Ons doel is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren. Dit doen we aan de hand van een integrale benadering: The Whole School Approach. Als raamwerk voor de inhoud van duurzaam onderwijs gebruiken we de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze brede insteek houdt in dat we binnen duurzaam onderwijs naast bijvoorbeeld milieuaspecten kijken naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusiviteit). Wij zijn tevens landelijk coördinator van de Alliantie rondom SDG4 (Sustainable Development Goal 4).  Lees meer

Leren voor Morgen brengt eerste Staat van het Duurzaam Onderwijs uit

Jaarlijks schetst de Staat van het Onderwijs de stand van zaken in het onderwijs in Nederland. Dat er – zowel binnen als buiten het onderwijs – steeds vaker wordt gesproken over leren voor duurzame ontwikkeling, is voor Leren voor Morgen aanleiding om de eerste Staat van het Duurzaam Onderwijs uit te brengen. Giuseppe van der Helm (directeur Leren voor Morgen): “Het is belangrijk om ook op dit onderwerp de stand van zaken te monitoren. Leren voor duurzame ontwikkeling draait immers om de kerntaak van het onderwijs: leerlingen voorbereiden op de wereld van morgen.”
startwebsite banner

Thema's

Onze kennis en projecten komen samen in thema’s. Klik op een thema om projecten en bijbehorende blogs, artikelen, publicaties en nieuws te zien.

Laatste nieuws

Aankomende activiteiten

do 12 september 2024, 13:00 U 16:00 U
Drijvend Paviljoen RDM Hogeschool Rotterdam
vr 13 september 2024 12:30 U
Tech College Nieuwegein – ROC Midden Nederland

Nieuwste leden

Deel deze pagina: