GroenGelinkt: zoeken naar aanbod op het gebied van natuur en duurzaamheid

Er is in Nederland een groot aanbod van natuur- en duurzaamheidseducatie. Dit is grofweg te verdelen in drie vormen: lespakketten, activiteiten en locaties. GroenGelinkt zorgt ervoor dat al het aanbod vindbaar wordt.

Dat doen we door gebruik te maken van een informatie- en zoeksysteem, waarop alle organisaties hun educatief aanbod toegankelijk kunnen maken. GroenGelinkt kan vervolgens worden geïntegreerd in bestaande websites via een zoekscherm of widget. Hierdoor is informatie over natuur- en duurzaamheidseducatie overal beschikbaar en gemakkelijk te vinden.

GroenGelinkt

Via de zoekfunctie is het vervolgens mogelijk om het aanbod te filteren op thema, locatie, type aanbod en doelgroep. Zo vind je precies wat je zoekt. Of je nu docent bent, kinderen hebt of gewoon zomaar iets wilt weten over natuur en duurzaamheid.

Wat is GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een informatiesysteem voor het zoeken en vinden van natuur- en milieueducatie in Nederland. Met het zoeksysteem kan je het aanbod onder andere selecteren op thema, doelgroep, regio en kwaliteit. De zoekschermen van GroenGelinkt zijn te vinden op de diverse websites van aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie.

Wie maken er gebruik van GroenGelinkt?

GroenGelinkt heeft zoekschermen ontwikkeld voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang. Het informatie- en zoeksysteem is in eerste plaats ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, medewerkers van de kinderopvang, ouders en andere geïnteresseerden. In de tweede plaats is het ook bedoeld voor organisaties met een aanbod op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Beide groepen kunnen met GroenGelinkt makkelijker zoeken naar beschikbaar aanbod in de regio en de rest van het land.

Wat kan ik als organisatie met GroenGelinkt?

Iedere aanbieder van natuur of duurzaamheidseducatie kan een account aanvragen. Daarna kan je direct beginnen met het invoeren van je aanbod. Je kunt tevens het zoekscherm van GroenGelinkt toevoegen aan je eigen site. Hoe meer gegevens je over je aanbod invoert, hoe beter en sneller je aanbod gevonden zal worden. Maandelijks ontvang je een overzicht waarin staat hoe jouw aanbod is bekeken in GroenGelinkt. Feedback en waarderingen van eindgebruikers ontvang je geautomatiseerd per mail.

Kan je ook zoeken op kwaliteit in GroenGelinkt?

Er zijn twee manieren om te zoeken op kwaliteit. De gebruikers van GroenGelinkt, kunnen  hun waardering geven voor het educatieve aanbod. Bij het zoeken kan je deze waarderingen gebruiken als filter voor je zoekopdracht. Ook is het mogelijk om de kwaliteit van het leermateriaal (voor primair onderwijs), te laten toetsen via de GroenGelinkt Expertscore. Het aanbod dat het hoogste scoort, verschijnt bovenaan bij de zoekresultaten.

GroenGelinkt