Eco-Schools: internationale keurmerk voor duurzame scholen

Eco-Schools

Door mee te doen met Eco-Schools en de Groene Vlag te halen kiest u ervoor om een duurzame school te worden. Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol vervullen in de verandering die een school ondergaat.

In 7 stappen de groene vlag

zevenstappenplan

 

Alle scholen die meedoen aan Eco-Schools werken volgens het internationale Zevenstappenplan aan duurzaamheid op hun eigen school. Leerlingen vormen de kern van dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze samen met iedereen in en om de school ook uit. Tussentijds wordt uw school gewaardeerd met een Bronzen certificaat en Zilveren certificaat. Bij voldoende inzet en bewijs van succes wordt de school bezocht door een onafhankelijke auditor om te kijken of de school voldoet aan de vereisten om het keurmerk Eco-Schools te verkrijgen. In dat geval ontvangt de school de internationaal door de Verenigde Naties erkende Groene Vlag.

Groene Welle behaalt de Groene Vlag.

Na het verkrijgen van het keurmerk mag de school gedurende twee jaar de Groene Vlag voeren. In die tijd werkt de school aan continue verbetering. Na twee jaar wordt de school opnieuw door een externe auditor beoordeeld om te kijken of er wederom voldoende voortgang is geboekt en of eerdere resultaten zijn geborgd.

Eco-Schools.