Een duurzame samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs?
De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet deze docenten graag in het zonnetje en start ‘Duurzame Docent 2018’.

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je aan!

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken?  Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid? Werkt jouw schooldirecteur samen met scholen in ontwikkelingslanden?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Meld deze docenten dan aan.
Hier kunt u een andere docent, of jezelf aanmelden. De inschrijving is nu open tot en met 22 juni.

Deelname aan Duurzame Docent 2018

Alle docenten krijgen een vermelding op de website, een oorkonde en koffiebeker en dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’. Met het delen van de verhalen van alle duurzame docenten willen we Nederland inspireren het onderwijs verder te verduurzamen.

De jury kiest de Duurzame Docent 2018, één docent in het basisonderwijs en één docent in het voortgezet onderwijs. Docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs. De prijsuitreiking is op 10 oktober 2018, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.