Het belang van duurzame ontwikkeling wordt al steeds meer ingezien. 40.000 mensen demonstreerde tijdens de klimaatmars, in de stromende regen. Zij lieten zien zich hard te maken voor een groenere toekomst. Er verandering ís gaande.

Bij veel beroepen verandert het vakgebied. Om de transitie naar een duurzame samenleving te realiseren, is educatie essentieel. Binnen het onderwijs zijn het nog veelal losse initiatieven. Hierin is meer samenhang, bundeling en opschaling nodig. Zodat de instellingen samen de professionals van morgen leveren.

Ruim dertig organisaties hebben de handen ineengeslagen om samen met het onderwijs te werken aan de duurzame transities. Van peuter tot professional, binnen én buiten het onderwijssysteem. Samen van lespakket naar een duurzame systeemverandering. Van Aeres Hogeschool en Koning Willem 1 College tot Nordwin College en vele basisscholen. Van Platform Bèta techniek, Greenpeace, IVNen Duurzame PABO tot IkCirculeer en Het Groene Brein.

Samen vormen wij de Coöperatie Leren voor Morgen. We streven ernaar duurzaam onderwijs in de volle breedte van de Nederlandse onderwijssysteem te laten landen. Dit vraagt om een breed gedragen krachtsinspanning. Zodat er een stevig draagvlak ontstaat voor duurzaam onderwijs. We zorgen er samen voor dat vele projecten en programma’s samenhang krijgen.

Samen kunnen we veel in beweging brengen. Hier hebben wij jouw steun voor nodig. We zoeken 1000 partijen die zeggen: "Ja, ik werk aan de duurzame transitie en ik vind het onderwijs daarbij van groot belang. En ja, ik hoor bij de club van 1000 die dit mede mogelijk maakt."
 
Doe mee en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook direct je bijdrage van €1000,- overmaken op NL64TRIO0338787585 t.n.v. Leren voor Morgen o.v.v. Club van 1000. Namens alle leerlingen en studenten van Nederland: veel dank!
 

De Club van 1000

Duurzame PABO

Naturalis

SME

Het Groene Brein