GEZ039 GEZONDE SCHOOL logo

Het eerste Congres Gezonde School! Op landgoed Zonheuvel in Doorn verwelkomen we iedereen die in, op of rond de school werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten (po, vo en mbo). Op dinsdag 30 oktober. Zowel Gezonde Scholen als scholen die (nog) geen Gezonde School zijn, kunnen zich laten inspireren. Uniek is dat onderwijs en gezondheidsbevordering letterlijk samenkomen.  Deelname aan het congres is kosteloos. Ben je erbij?

Programma

Het Congres Gezonde School is op dinsdag 30 oktober. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden met lezingen, interactieve discussies en workshops, inspirerende praktijkvoorbeelden, ontmoetingen en gesprekken.

Naast een inspirerend plenair programma, woon je drie workshops bij die je vooraf kiest.

Bijvoorbeeld:

  • Aan de slag met het maken van een gezonde lunch in de kantine! In teams zetten we jullie aan het werk om het meest gezonde, creatieve en duurzame broodje te verzinnen.
  • Het project ‘Buiten spelen moet, het doet je ogen goed!’
  • Het Nationaal Media Paspoort. Wat is dat? Wat kun je er mee in de klas?
  • Ga aan de slag met een gezond schoolplein en doe inspiratie op over hoe kinderen het schoolplein kunnen gebruiken om te spelen, te leren en de natuur te beleven.
  • Fit&Vaardig op school is een lesprogramma voor de basisschool dat bewegen toepast in reken- en taallessen. Want actieve kinderen leren beter!
  • Slaap je gezond
  • Vitaal burgerschap in het MBO

overzicht workshops

Voor wie en aanmelden?

Het congres Gezonde School is interessant voor iedereen uit het po, vo en mbo die in, op of rond de school werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten. Zowel Gezonde Scholen als scholen die (nog) geen Gezonde School zijn, kunnen zich laten inspireren.

congres gezonde school 2018