Manifestatie GroenPact

MBO
Datum: 16 januari 2019

Op woensdag 16 januari vindt de Manifestatie GroenPact plaats in Fort Voordorp in Groenekan (nabij de Bilt). Het belooft een mooi spektakel te worden, met studenten en leerlingen in de hoofdrol.

Manifestatie GroenPact

Organisator:  GroenPact
Datum : wo 16 januari 2019 13:00 tot 18:00
Locatie Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28A, 3737 BK Groenekan

De Manifestatie GroenPact vindt plaats van 13.00-18.00 uur en wordt georganiseerd voor iedereen die bij de groene sector en het onderwijs betrokken is: bestuurders, staf, docenten, bedrijfsleven en beleidsmakers.

Blik op de toekomst

De dag staat in het teken van wat er al is bereikt binnen GroenPact. Maar ook wordt er gekeken naar de toekomst en de uitdagingen waar we nog voor staan. Dit doen we vanuit het perspectief van jongeren: studenten en leerlingen. We kijken vanuit hun blik naar de innovatieve groene sector en de toekomst van groen onderwijs.

Green Deal

Ook wordt de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw ondertekend. Deze moet er voor zorgen dat natuurinclusieve landbouw een integraal onderdeel wordt van het groene onderwijs. Met green deals wil de overheid de overgang naar een duurzame economie versnellen.

Workshops

Er zijn actieve workshops over de thema’s van Groenpact: arbeidsmarkt, innovatie en maatschappelijke opgaven. Er is voor iedereen wat wils: van de vraag ‘wat betekent de grote klimaatopgave voor het onderwijs’ tot praktische oplossingen voor de onderwijspraktijk komen aan de orde. Het workshopprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Groenpact Impactprijs

Op de manifestatie wordt ook de eerste 'Impactprijs groen onderwijs' uitegreikt. Studenten en leerlingen (van vmbo tot universiteit) kunnen meedoen aan de prijsvraag voor het project met de meeste impact. Ze kunnen hiervoor projecten aanmelden waarbij onderwijs en bedrijfsleven samenwerken. Per onderwijsniveau worden 3 projecten genomineerd en 1 winnaar gekozen. De vier winnende projecten staan in de spotlights op de Manifestatie en het projectteam krijgt een mooie prijs.

Battles Groene Helden

Van jong tot oud is aanwezig op de Manifestatie, ook basisschoolleerlingen. Zij doen mee aan de finalebattles van Groene Helden. Op dit moment vinden hiervoor de voorrondes plaats in diverse grote steden in het land.

Meer info en aanmelden

 

 

Alle datums


  • 16 januari 2019