Werksessie MBO/HBO de Uitdaging

MBO
Datum: 4 oktober 2018

Om de klimaatdoelen te halen zijn goed opgeleide mensen nodig. Het mbo en het hbo werken daarom samen met bedrijven en de Topsector Energie aan een klimaat- en energieagenda. Deze agenda’s, onderdeel van de Human Capital Agenda van TSE, worden op 4 oktober aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.Het is één van de werksessies op de Werkconferentie Topsector Energie 2018.

Werkconferentie Topsector Energie 2018

Het Klimaatakkoord, dat momenteel in de maak is, geeft een nieuwe impuls aan de energietransitie. Voor de Topsector Energie biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen voor gezamenlijke ontwikkeling van missiegedreven innovaties. Op de Werkconferentie Topsector Energie 2018 verdiept u zich in deze kansen én uitdagingen en draagt u bij aan de concrete uitwerkingen daarvan. Lees het volledige programma en meld u nu aan via het aanmeldformulier.

Wanneer: Donderdag 4 oktober 2018
Locatie: RDM Onderzeebootloods Rotterdam Zuid
Aanvang: 09.30 uur

Werksessie – De Uitdaging voor mbo en hbo: de Human Capital Agenda voor het klimaatakkoord

Tijdens de werkconferentie zijn er werksessies waarin u de verschillende onderwerpen en thema’s binnen de TSE groepsgewijs uitdiept zodat u er vooral praktisch mee aan het werk kunt. 

Eén van de werksessies is : De Uitdaging voor mbo en hbo: de Human Capital Agenda voor het klimaatakkoord
Om het klimaatakkoord en de energietransitie te laten slagen is het van groot belang om de Human Capital Agenda prioriteit te geven. Om de klimaatdoelen te halen zijn goed opgeleide mensen nodig. Het mbo en het hbo werken daarom samen met bedrijven en de Topsector Energie aan een klimaat- en energieagenda. Deze agenda’s, onderdeel van de Human Capital Agenda van TSE, worden op 4 oktober aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Er gebeurt al veel bij de onderwijsinstellingen maar hoe versnel en versterk je bestaande initiatieven om mensen de juiste kennis en vaardigheden te bieden? Welke randvoorwaarden zijn nodig zodat het mbo en het hbo, samen met bedrijven, kunnen versnellen in het vernieuwen van het onderwijs en in het opleiden van mensen voor krapteberoepen? Tijdens deze workshop zullen ondernemers deze problematiek concretiseren en eigen ervaringen delen.

De werksessie wordt verzorgd door Topsector Energie Human Capital Agenda.

Topsector Energie, Human Capital Agenda

Toegang tot de Innovation Expo

Dit jaar bundelt de Werkconferentie Topsector Energie de krachten met de Innovation Expo 2018. Dit inspirerende innovatie-event wordt deze dag op dezelfde unieke locatie gehouden. Als deelnemer aan de Werkconferentie Topsector Energie heeft u automatisch toegang tot de netwerkbijeenkomst, die circa 5000 nationale en internationale bezoekers zal trekken; zowel uit het bedrijfsleven en overheden als uit kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Zij komen om innovaties voor maatschappelijke uitdagingen aan te bevelen en te helpen versnellen.

Innovation Expo 2018

 

 

 

Alle datums


  • 4 oktober 2018