Nationaal Schoolontbijt

Primair onderwijs
Datum: 5 november 2018 - 9 november 2018

Elk jaar maakt Het Nationaal Schoolontbijt van ontbijten een feestje. Tijdens die week in november ontbijten meer dan een half miljoen basisschoolleerlingen samen op school. Gezonde School en Nationaal Schoolontbijt vinden allebei gezonde voeding belangrijk. Samen helpen we basisscholen om te werken aan de gezondheid van leerlingen.

Waarom ontbijten zo belangrijk is

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, want ontbijten:

geeft je energie
levert belangrijke voedingsstoffen
helpt je stoelgang
houdt je op een gezond gewicht
is lekker en gezellig.

Aanbod voor scholen

Alle scholen die meedoen aan Het Nationaal Schoolontbijt krijgen in november naast een lekker en gezond ontbijt ook een aanbod: ze kunnen zich opgeven voor ondersteuning door een Gezonde School-adviseur als ze beslissen toe te werken naar een themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School.

Via de site van gezondeschool kun je lesmaterialen downloaden. Hier vind je al het lesmateriaal dat hoort bij het Nationaal Schoolontbijt. Met de Ontbijtmeter voor desktop en tablet ontdekken kinderen uit de midden- en bovenbouw hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Voor de onderbouw is daar een eenvoudige versie van. De Ontbijtmeter maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode.

Daarnaast zijn er leuke animatiefilmpjes met de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Die zijn ideaal om in de klas de tongen los te maken over die onderwerpen! Bij de Ontbijtmeter en de filmpjes vind je duidelijke lesbrieven en praktische printbare werkbladen.

Meedoen?

Je kunt je school via de site inschrijven:

Meld je aan

Terugblik op de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt in 2017